FB Jak zvýšit šanci na zisk odškodnění po úrazu v práci? Kontaktujte odborníky hned na začátku | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Už jsme si to říkali mnohokrát: když se lidé zraní v zaměstnání, často vůbec netuší, na co mají nárok a jak může být odškodnění vysoké. Někteří se pokouší vymoci odškodnění sami - jen aby zjistili, že je to pro laiky skutečně hodně náročná disciplína. Pak teprve se obrátí na experty, kteří ale dostanou na stůl už rozdělaný, občas poměrně zmatený případ, který je složité zachránit. Většinou se to sice povede a odškodnění získají, jenže zbytečně bývá nižší, než kdyby se do případu pustili hned na začátku.

Rozdíl si ukážeme na dvou fiktivních případech, které však odrážejí reálné zkušenosti Vindicia s odškodněním za pracovní úraz.

Pan Ivo uklouzl na neuklizené podlaze na pracovišti a přivodil si zlomeninu ruky. Našel článek o tom, že má nárok na kompenzaci. Zároveň se mu ale nechtělo platit za služby expertů. Co zvládnou oni, to přece dokážu taky, pomyslel si s tím, že mu pak alespoň zůstane celá částka. Pustil se do akce sám. Jenže brzy zjistil, že byť obchází autority a studuje informace na internetu, spravedlivé odškodnění po vlastní ose nevymůže, protože úplně neví, jak na to. Tabulky odškodnění? Kalkukačky na body? Nic nepomáhá, naopak se to jen více a více zamotává. Pojišťovna mu vytrvale přisuzuje výrazně nižší částku, než jakou si jako poškozený představuje. A tak nakonec pokrčil rameny a kontaktoval experty. Odborníci se do toho pustili. Jenže jejich pozice už byla daleko těžší. Zjistili, že řada důležitých dokumentů je úplně pomíchaná, lékařské zprávy navíc nebyly odevzdané ve správném pořadí. Dokonce ani samotný zápis o úraze nebyl v pořádku! Bylo třeba ho s odstupem několika měsíců upravovat, aby odpovídal realitě. Jinými slovy, odborníci se museli poprat se zmateným, zašmodrchaným případem, který byl zahájený úplně špatně. Odškodnění sice pro pana Iva experti nakonec vymohli, ale bylo o dost nižší než částka, kterou by získal, kdyby měli všechno pod kontrolou od samého počátku. I tak si výrazně polepšil proti stavu, kdy se o kompenzaci snažil sám.


Zato pan Josef volil jiný postup. I on si zlomil ruku, když mu na ni při práci v dílně spadl těžký nástroj. Jenže muž uznal, že zatímco on je odborník na řemeslo, jiní zase budou experti na odškodnění. Zvolil si tedy zkušenou firmu, která je na trhu dlouho, má dobré recenze a oslovil ji. Znalci tak měli případ pod kontrolou od samého začátku - pohlídali zápis o úrazu, spolupracovali se zaměstnavatelem, vyřídili a správně i v ideálním pořadí a načasování dodali potřebné dokumenty. A pan Josef pak se stejným úrazem získal vyšší odškodnění než pan Ivo - a ještě ho to stálo méně času, kratší čekání a menší starosti.

Radíme vám proto, ať se na experty obrátíte na samém začátku případu!

Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: