FB Ve kterých krajích se letos nejvíce bouralo? | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Statistiky nehodovosti, které vede Policie České republiky, dodávají k dopravním nehodám velmi zajímavé podrobnosti. Kromě nejčastějších příčin nehod můžete zjistit třeba to, ve kterých krajích bylo incidentů nejvíce. Ale ať už se při nezaviněné bouračce zraníte v Praze, v Brně či v malé vesničce v Ústeckém kraji, máte rozhodně nárok na odškodnění. A my z Vindicia s ním umíme poradit - u nehod máme více než 90% úspěšnost. Navíc si nebereme žádné peníze předem! Pro konzultace nás kontaktujte ZDE.

A teď již ke statistikám!

Do srpna 2022 řešila Policie ČR asi 65 tisíc nehod. Drtivá většina, téměř 43 tisíc, se stala v obci. Ovšem bouračky, ke kterám došlo mimo obec, si vyžádaly výrazně více lidských životů - zemřelo zde 223 osob, v obcích "jen" 81. "Je to dáno tím, že v obcích se častěji jedná o střety v menší rychlosti, nedání přednosti a podobně. To sice může znamenat velkou materiální škodu, ale ohrožení života je menší. Naopak mimo vesnice a města se mohou střetnou například auta při riskatním předjíždění a vysoké rychlosti udělají své," myslí si Tomáš Beck, expert na odškodnění po dopravních nehodách z Vindicia.

Nejvíce nehod zaznamenala Praha, téměř 10 tisíc. Na záda jí ve smutném ohledu dýchá Středočeský kraj, i zde Policie ČR vyšetřovala více než 9 tisíc bouraček. První trojici doplňuje, už v významným odstupem, Ústecký kraj.

Nejmenší nehodovost zdobí Karlovarský kraj, zde došlo asi k 1,7 tisícům nehod, zemřelo navíc jen pouhých sedm osob. Více než 2 tisíce, ale méně než 3 tisíce nehod mohou těšit také Pardubický, Jihočeský a Plzeňský kraj.

Že se stane nehoda, ještě samozřejmě neznamená, že dojde i k úmrtí či vážnému zranění. Jak je to ale s bouračkami, kde k újmě na zdraví došlo?

Nešťastné prvenství nese Jihomoravský kraj s 1 544 nehodami. S obrovským odstupem následuje Moravskoslezský kraj, kde bylo vyšetřováno 1 195 bouraček. Naopak výtečně si vede Karlovaský kraj - pouze 416 s následky na zdraví.

"Že jste z nehody vyvázli bez viditelného zranění, ale neznamená, že nemůžete získat odškodnění. Rozhodně se nechte vyšetřit lékařem a chtějte od policie záznam o nehodě. Některé potíže se totiž objevují až s výrazným zpožděním po bouračce - například psychické problémy či trable s krční páteře. I zde máte přitom nárok na odškodnění, jen je třeba prokázat souvislost s nehodou," zdůrazňuje Beck.

A jak se chovat po nehodě, aby vám odškodnění neuniklo a vy získali kompenzaci za zranění v plné výši? To jsme radili v našem nedávném blogu.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: