FB Desítkám tisícům lidí vznikl v roce 2022 nárok na odškodnění za pracovní úraz. Jste mezi nimi? | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Český statistický úřad zveřejnil data pro pracovní úrazy v roce 2022.

Jak si Česko z tohoto pohledu loni vedlo? Dalo by se říci, že zcela průměrně. Celkem se ve statistikách objevilo 44 608 úrazů, což je v podstatě úplně stejné číslo jako rok zpátky. Ani počet nehod, které si vyžádaly třídenní pracovní neschopnost, se od posledně publikovaných čísel nelišil, takových událostí bylo zaznamenáno 43 561. A nejsmutnější údaj, tedy počet incidentů, které si vzaly lidský život? Jako v roce 2021, i v roce 2022 se číslo zastavilo na 88. Jistou útěchou je skutečnost, že ve srovnání s minulými lety se jedná o podprůměr, obvykle se počet úmrtí v práci blíží stovce.

Vindicia připomíná, že mají zranění lidé nárok na odškodnění. To přitom neplatí zaměstnavatel, ale vyplácí se z jeho pojistky. Pro poškozené či pozůstalé je navíc výhodné kontaktovat specialisty, kteří s celým postupem na získání odškodnění pomohou.


Proč?

Protože pokud lidé postupují při snaze získat odškodnění sami, získají jen třetinu toho, na co mají nárok. To je dlouhodobá zkušenost společnosti Vindicia, kterou často klienti kontaktují až v době, kdy získali rozhodnutí o částce a ta se jim nelíbí.

Jestliže se lidé snaží postupovat po vlastní ose, mohou udělat celou řadu chyb, které by expert vůbec nedopustil. V procesu totiž hrají roli i detaily, které laik nemůže znát: třeba i to, v jaké fázi vyšetřování/procesu odevzdáte pojišťovně lékařskou zprávu, či váš konkrétní životní styl. Navíc experti ví, že je právo na vaší straně a budou se za vás bít proti pojišťovnám či neochotným zaměstnavatelům. Jedince je snazší zastrašit.

To vše odborníci na odškodnění znají a rádi vám s tím poradí. Určitě neuděláte chybu, když se ozvete a celou situaci s nimi proberete. Byla by škoda přijít o stovky tisíc korun jen proto, že jste si nevěděli rady.


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: