FB Nejsmutnější den na silnicích od roku 2019... | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Každým rokem sledujeme v konečných policejních statistikách jedno číslo: počet lidí, kteří při dopravních nehodách přišli o to nejcennější, o svůj život. A byť se vždy jedná o smutný údaj, jedna věc je na něm potěšující: v posledních letech je zemřelých stále méně.

Je to dáno hned několika faktory, mimo jiné i tím, že je při vývoji a výrobě nových vozidel brán stále větší důraz právě na bezpečnost. A stejně se mění i tuzemská legislativa - pamatujete si třeba, že dříve minimálně lidé na zadních sedadlech nemuseli používat bezpečností pásy? Nyní je musí používat celá posádka, pro děti jsou navíc určeny speciální autosedačky, které mají tlumit náraz.


Trend je tedy jasný a je rozhodně příjemný.

To ale bohužel neznamená, že se neobjeví výrazně smutnější dny. Černým písmem se zapsala středa 24. ledna, kdy na silnicích zemřelo hned sedm lidí. Jedná se tak o nejsmutnější den od roku 2019, protože v minulých letech přišlo o život nejvíce pět či šest lidí v jeden den.

V osudnou středu se nejednalo o jednu velkou a tragickou nehodu, ale o řadu několika bouraček v různých koutech republiky. Lidé umírali při srážkách osobních aut, při havárii na vlakovém přejezdu, o život přišel chodec a nešťastný den uzavřela bouračka kamionu s dodávkou. Zemřeli v ní tři cizinci.

Snad už rok 2024 přinese příjemnější zprávy a smutnou středu další den dlouho nedorovná, natož aby ji překonal.

Nezapomínejte, že v případě nezaviněné nehody máte nárok na odškodnění - a to i když jste spolucestující viníka nehody.

A nárok na odškodnění mají samozřejmě i pozůstalí po zemřelém. Rozumíme, že po tragické ztrátě mají myšlenky zcela jinde. Ale určitě umíme být nápomocni a kompenzaci pro ně získat.


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: