FB Dnes si připomínáme oběti dopravních nehod | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Zasmušilé počasí jakoby podtrhlo smutný podtón dnešního dne: třetí listopadová neděle totiž tradičně patří vzpomínce na ty, jejichž život bohužel vyhasl na silnicích. Ročně nás v důsledku dopravních nehod opustí stovky tisíc lidí po celém světě. A byť se situace postupně zlepšuje, i v Česku se jedná o stovky obětí. Když si uvědomíme, že počet zemřelých téměř odpovídá obyvatelům průměrně velké tuzemské venkovské obce, člověka až zamrazí.

I proto Světová zdravotnická organizace vyhlásila World Day of Remembrance for Road Traffic Victims, tedy Světový den obětí dopravních nehod. Na celé řadě akcí se důstojně připomínají ti, jejichž život ukončila bouračka.


Jak si v této smutné statistice vede letos Česko?

Během prvních 9 měsíců zemřelo na tuzemských silnicích 359 osob - bohužel o 20 více ve srovnání s předchozím rokem. Přesto počty obětí obecně vytrvale klesají, vůbec nejlépe si vedl rok 2021. O tom, jak obrovský krok jsme v této oblasti udělali, svědčí i pohled do minulosti. V roce 1997 zemřelo do září 1 026 lidí. Za poklesem obětí stojí například výrazně kvalitnější auta a různé bezpečnostní prvky, které posádku lépe chrání. Nehody, které by před několika lety končily tragicky, tak mají lidé výrazně větší šanci přežít.

Nejvíce mrtvých bylo zaznamenáno v červnu, kritickým dnem byl obecně pátek. Na silnicích umírali především řidiči osobních vozidel, až s velkým odstupem následují zemřelí z řad motorkářů a chodců.

Naše vzpomínka patří všem obětem a jejich blízkým!


Pokud jste vy nebo vaši blízcí bourali, máte v případě nezaviněné nehody nárok na odškodnění po bouračce. Právo na kompenzaci mají i pozůstalí po obětech bouračky. A to je velmi vysoké, v průměru dosahuje milionu korun a každým rokem roste. Kdo se spolehne jen sám na sebe, získá většinou ani ne třetinu této částky. Proto se raději spojte s odborníky, kteří vám poradí, na co si dát pozor a na co naopak klást důraz. Pomohou vám získat nejvyšší možné odškodnění. Vindicia má úspěšnost přes 90 %!

A hlavně, pokud pro vás odškodnění nevymůžeme, nic neplatíte. Vůbec tedy neriskujete.


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: