FB Co vám přejeme do nového roku? Odvahu prát se za svá práva a lepší povědomí o nárocích | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Rok 2023 končí a vstupujeme do nového, což si spojujeme s nadějí, radostí a očekáváním.

Rádi bychom vám kromě klasického přání pevného zdraví, dobrých vztahů a trochy toho štěstí moc přáli i větší povědomí o vlastních nárocích a odvahu se o ně poprat.

Proč?

Setkáváme se s tím, že i jinak velmi vzdělaní lidé netuší, na co mají nárok. Upadnou v práci a poraní si nohu, takže o ně musí pečovat partner? Pořeší vše po své ose. Až od nás se často s velkým údivem dozvídají, že mají nárok na odškodnění, ale mohou usilovat i o ošetřovné. I za úraz, který nenechá velké zdravotní následky, může jít i o desítky tisíc korun!

V době, která klade před lidi poměrně značné ekonomické výzvy, dává boj za vlastní práva ještě větší smysl. Koneckonců, odškodnění bývá opravdu vysoké - u dopravních nehod i pracovních úrazů už se v průměru vyšplhalo na milion korun.


Proto pro Vás shrnujeme základní body:

  • Pokud se zraníte při dopravní nehodě a nejste viník, máte nárok na odškodnění.

  • Jestliže se zraníte při výkonu práce, máte opět právo na peněžní kompenzaci.

  • V případě zranění v práci nehradí odškodnění zaměstnavatel! Každá firma je pro tyto případy ze zákona pojištěna, takže kompenzace je vyplácena z pojistky. Není proto důvod bát se o odškodnění usilovat, poctivý zaměstnavatel by vám měl se vším vyjít vstříc.

  • Vyplatí se oslovit v podobných případech experty. Víme, že když se lidé pokouší vymoci odškodnění po vlastní ose, získají jen asi třetinu částky, na kterou mají nárok.

  • Tyto odborníky vybírejte uvážlivě, v poslední dobou se roztrhl pytel se společnostmi i jednotlivci, kteří ale za sebou nemají delší praxi ani zkušenosti. Zjistěte více o jejich výsledcích. Pokud podobná společnost hlásí zisk v řádech desítek či jen jednotek tisíc ročně, těžko vám zvládne vymoci statisíce až miliony.

  • U nás ve Vindicia je zásadní pravidlo: nepodaří se nám vymoci odškodnění? Nic neplatíte. Risk za zpracování lékařských posudků tak bereme na sebe. Můžeme si to dovolit, naše úspěšnost přesahuje 90 % :-)

Do nového roku vám držíme pěsti a přejeme vše nejlepší!


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: