FB Body a peníze? Žádná kalkulačka na odškodnění neexistuje | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Nebylo by krásné, kdyby existovaly jednoduché tabulky a kalkulačky na odškodnění? Rázem by všichni věděli, kolik mohou za dané zranění očekávat a nenechali by se odbýt pojišťovnou nabízející výrazně méně.

"Taková myšlenka je sice na první pohled líbivá, nicméně ten druhý, podrobnější, už odhaluje zásadní úskalí takového přístupu," říká Tomáš Beck, expert na odškodnění společnosti Vindicia. "Bohužel vůbec nejde říci, že třeba zlomená ruka znamená v rámci odškodnění po nehodě 50 tisíc korun, zatímco fraktura levé nohy přinese 40 tisíc korun. Vždycky se totiž posuzuje konkrétní případ, individiální následky a také dopady na další život jedince. Už zmíněná komplikovaně zlomená noha bude mít úplně jiné následky pro čtyřicátníka, který nežije aktivně a pro 20letého fotbalistu, který celý život dřel, zrovna stál na startu profesionální kariéry a zranění mu vysněnou dráhu s nejvyšší pravděpodobností zlikvidovalo," vysvětluje Tomáš.

Právě proto je důležité věnovat každému případu osobní péči a přesně zjistit, jaké jsou jak okolnosti úrazu, přesný rozsah zranění, ale také důsledky, které se u každého liší. A samořejmě platí i to, že dva úrazy nejsou stejné - loketní kost jednoho člověka může být zlomena čistě a hojit se bez komplikací, druhý může bojovat s otevřenou zlomeninou, které se nechce srůstat a bude vyžadovat opakované operace, po kterých zůstanou jak jizvy, tak i omezená hybnost. Oficiálně mají oba zlomenou ruku, nicméně kompenzace bude pochopitelně úplně jiná.

"Žádné jednoduché tabulky nejsou a existovat nemohou. Kontaktujte zkušené profesionály, kteří vám s odškodněním poradí a prozradí vám, na jaké položky máte právo, a proč byla kompenzace vyčíslena právě na danou částku," uvádí Beck z Vindicia. Právě společnosti s dlouhou praxí už vědí, na co přesně se zaměřit, na co dát důraz a nedovolí, aby úraz, který vám změní život, nebyl odškodněn neadekvátně nízkou částkou.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: