FB Těžce se zranila v práci a ještě měla zaplatit škody. Díky Vindicia získala milionové odškodnění za pracovní úraz!
Vypnout Preloader

Někteří klienti k nám přijdou ve velmi složité situaci, kdy čelí nejen následkům vážného úrazu, ale brání se též velkému bezpráví. "Je to dáno tím, že lidé netuší, na co mají nárok, jak se odškodnění po pracovním úrazu řeší a tak sebou nechávají manipulovat. Někdy je to dáno zlým úmyslem zaměstnavatele, jindy je za tím další nevědomost. Dokonce i firmy totiž netuší, jak při řešení úrazu postupovat a věří nesmyslům - třeba že kompenzaci za pracovní úraz musí hradit z vlastní kapsy. Přitom jsou právě pro tyto případy ze zákona pojištěny," říká Beck.

Rozebrání konkrétního případu kopie.png

Ve velmi komplikované situaci se ocitla i žena, která pracovala ve skladu. Při manipulaci praskl regál, který byl přetížený plechovkami s barvou - pracovnice se těžce zranila. Místo empatického přístupu zaměstnavatele se však dočkala šoku. Firma nejenže neměla sebemenší zájem pomoci a řešit pracovní úraz. Ženě naopak oznámila, že ji propouští a rozbité zboží jí dává k úhradě. Zaměstnankyně tak přišla o práci a ještě měla platit 18 tisíc korun. Původně je dokonce i uhradila, poté však naštěstí převládl pocit nespravedlnosti a žena se rozhodla bránit. Nebylo přece možné, aby se těžce zranila v práci a místo odškodnění seděla doma jako nezaměstnaná, a to bez patřičné kompenzace! Kontaktovala proto Vindicia - a pak už to šlo ráz na ráz. Firma musela vrátit 18 tisíc za zničené barvy, byla donucena i ke stažení výpovědi. Ve výsledku žena získala téměř 1,3 milionu korun! Vyplatilo se jí nevzdat se a trvat na svých právech.


Beck upozorňuje, že je pro klienty výhodné kontaktovat experty co nejdříve po vzniku úrazu. Odborníci už se postarají i o takové věci, které vypadají jako banality, ovšem pro spravedlivé a vysoké odškodnění jsou zcela zásadní - například o správný zápis pracovního úrazu. "Divili byste se, jak moc firmy tento krok zanedbávají a jak moc je přitom pro klienta důležité, aby byl zápis proveden správně. Často ho řešíme i zpětně, jen aby bylo vše v pořádku a poškozený získal, na co má ze zákona právo," říká Beck.

Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: