FB Srážka na sjezdovce? Zajistěte si svědky
Vypnout Preloader

Spousta českých příznivců lyžování, snowboardingu a dalších zimních sportů vyráží na hory v únoru a březnu. Proto blogy v druhém měsíci věnujeme tomu, jakým způsobem řešit případné úrazy na sjezdovce a jak se dobře připravit.

Myslíte si, že vše víte? To si můžete ověřit třeba v kvízu, který Vindicia připravila ve spolupráci s portálem Idnes.cz.

Jak jste v něm dopadli? :-)


Pokud to nebylo nijak slavné, začneme informováním o tom, co dělat v případě, že už ke srážce dojde. Rovnou tedy skočíme do situace, kdy už problém nastal.

Co je zásadní? NIKDY nepodepisujte nic, čemu nerozumíte. Nebyli byste první Čech sražený na sjezdovce, který ve zmatku a šoku podepsal lejstra v cizím jazyce a následně zjistil, že se naopak přiznal k zavinění.


Pokud to jen trošku jde, zajištěte si svědky srážky.

Proč? Jinak se případ dostane do stavu „tvrzení proti tvrzení.“ Vyplatí se nahrát výpovědi svědků na mobil, a to spolu s kontaktními údaji. „Řešili jsme tuzemský případ lyžařky, kterou srazil jiný sportovec. Žena byla velmi vážně zraněna, okamžitě upadla do bezvědomí. Viník jakoukoliv odpovědnost odmítal a jeho přátelé potvrdili jeho verzi. Žena se probrala až po třech dnech a její obrovské štěstí je, že jí nesmírně pomohla Horská služba. Jednak si hned na místě zapsala muže jako viníka a také sama aktivně sehnala svědka srážky. Jeho verzi podpořil i odborný posudek o tom, jak zranění vzniklo. Byť viník protestoval, musí ženě zaplatit více než 2 miliony korun. Navíc ze svého, protože neměl pojištění odpovědnosti,“ shrnuje kauzu, která naštěstí dopadla v rámci možností docela dobře, náš odborník na odškodnění Tomáš Beck.

Právě Horská služba, ale i jiní sportovci mohou být v takové situaci klíčovou pomocí.

Zásadní je také zachovat se tak, jak po vás požadují pojistné podmínky. V některých případech musíte zranění či pojistnou událost nahlásit do určitého času. Pokud lhůtu propásnete, nastanou zásadní problémy. Nepodceňte to!


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: