FB POZOR! Podvodníci se pokouší zneužít naši nadaci. Nenechte se napálit! | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Vážení a milí,

právě jsme byli informováni o pokusu zneužít transparentní účet naší nadace VINDICIA POMÁHÁ, která podporuje lidi v nesnázi.

Účet ve své reklamě zadala jedna z podvodných investičních společností, které v online inzerci lákají důvěřivé čtenáře na zázračné zbohatnutí. Často se zaštiťují známými jmény politiků, celebrit a velkých firem. V tomto případě využily společnost ČEZ. Vyzývaly čtenáře, aby poslali vstupní poplatek ve výši 5 500 CZK a lhaly o následném zhodnocení.

Podvodníci záměrně uvedli náš účet, aby se schovali pod jménem nadace Vindicia pomáhá. Jejich byznys model je jednoduchý – plánovali nás pak oslovit s tím, že nám byly peníze (vstupní poplatky oklamaných lidí) zaslány omylem a požádat nás o převedení na jejich vlastní účet.

To se naštěstí nestalo!

Podezřelé pohyby na účtu byly zachyceny téměř okamžitě.

Budeme plně spolupracovat s Policií ČR, která podvod rozkrývá a následně bude zaslané částky vracet oklamaným spotřebitelům.

Více si o tomto rozšířeném podvodu můžete přečíst například ZDE nedo ZDE.

Prosím, buďte při platbách na internetu velmi obezřetní, dávejte si pozor na placené rady slibující tajné tipy na získání velkého majetku i na nereálná zhodnocení investic. Jakoukoliv organizaci si raději 3x prověřte!

Mrzí nás, že se někdo pokouší zneužít naši snahu pomoci nemocným dětem či seniorům v nouzi. Věříme, že se podporovatelé nadace nenechají odradit. Děkujeme!


Sdílet článek s přáteli / kolegy: