FB Nehoda autobusů - zranění mají nárok na odškodnění | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Včerejší nehoda autobusů u Brna si bohužel vyžádala jeden lidský život a celou řadu zranění, některá i vážná. Odškodnění pro zraněné tak může být velmi vysoké - je ale třeba udělat vše správně hned od začátku. A rozhodně se nenechat uspokojit první navrženou částkou, která bývá často zlomkem toho, na co má poškozený reálně nárok.

Zranění cestující z nehody autobusů mají jednoznačně nárok na odškodnění, a to i když nemají životní pojištění a podobně. Jeho výše bude určena podle následků - čím budou vážnější, tím částka poroste. Například u zlomenin a operací podle mých zkušeností půjde o stovky tisíc korun. Odškodnění přitom zahrnuje nejen bolestné, ale také ošetřovné, cestovné, ztížení společenského uplatnění, kompenzaci psychické újmy a náhradu ušlé mzdy - vše podle Metodiky Nejvyššího soudu.

Pokud byl mezi zraněnými i řidič, jedná se o pracovní úraz, kde opět vzniká nárok na odškodnění – částka se snižuje či nevyplácí jen v případě, kdy by došlo k výraznému porušení pravidel bezpečnosti. Například při jízdě pod vlivem alkoholu. U zemřelého řidiče je pak ve hře odškodnění pro pozůstalé.

V těchto situacích všechny částky pro cestující pokrývá pojišťovna, u které je každý tuzemský dopravce pojištěný, případně pojišťovna viníka.

Poškozeným důrazně doporučujeme, aby si od Policie ČR případně dalších zasahujících složek nechali potvrdit, že byli účastníky nehody. Zdravotní a psychické potíže totiž nemusí pociťovat ihned. Bolesti hlavy a páteře, stejně jako psychická traumata, se mohou objevit až s odstupem, kdy bude poškozený muset dokazovat, že potíže vznikly následkem nehody autobusů. Potvrzení policie o účasti na nehodě v tom výrazně pomůže.


Byli jste účastníkem této nehody?

Dotkla se někoho, kdo je Vám blízký?

Určitě se nám neváhejte ozvat, osobně Vám poradíme a řekneme, co všechno dělat, abyste se už na začátku nedopustili chyb, které by Vás připravily o vyšší odškodnění. Pozor třeba na takzvané držhubné, které bývá zlomkem částky, na kterou mají poškození nárok?

K dispozci je Vám na čísle 605 921 823 náš expert na odškodnění Tomáš Beck!


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: