FB Na pohled banální zranění? Paní Jana už ví, že i tak má nárok na odškodnění | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Když se mluví o odškodnění za pracovní úraz, mnoho Čechů si představí opravdu velmi vážné zranění. Přinejmenším zlomenou nohu, spíše však závažné popáleniny, ztrátu končetiny či další formy trvalé invalidity. Jenže to je omyl. Kompenzaci za pracovní úraz si můžete nárokovat i za výrazně méně vážné lapálie. A to dokonce i v okamžiku, kdy si úraz nevyžádal ani den pracovní neschopnosti a člověk například bez problému vykonával zaměstnání z domova.

Jen si vězměte, o kolika podobných situacích, které zní banálně, jste v práci slyšeli: někdo uklouzl na vlhké podlaze a nalomil si kost v zápěstí, jiný si nevšiml skleněné stěny a prošel jí, další upadl na schodech, či pracovníkovi spadl na hlavu těžký předmět.

A za každou touto zdánlivou drobností se mohou skrývat další problémy: potřeba, aby domácnost na nějaký čas převzal další z partnerů, bolesti, zrušená dovolená...

V takovém případě náleží raněným odškodnění.


Nedostatečné povědomí ilustruje případ ženy z jižních Čech, která v kanceláři ztratila rovnováhu a po pádu si poranila kotník. Nešlo o vážný úraz, který by si vyžádal pracovní neschopnost, natož hospitalizaci. Paní Jana se obešla bez dlouhodobých následků, pouze musela po čas rekonvalescence chodit o berlích a pracovat z domova. „Přestože šlo o vzdělaného člověka, klientku vůbec nenapadlo, že by se jí mohlo týkat odškodnění, že by měla nárok na ošetřovné. Kompenzaci jsme pro ni získali i díky výborné spolupráci zaměstnavatele, jehož pojišťovna vše pokryla,“ uvádí Tomáš Beck, který se na odškodnění po pracovních úrazech specializuje.

Pokud váháte, neváhejte se zeptat - rádi s vámi probereme, zda máte ve vaší situaci na odškodnění nárok. Nebojte se, maximálně budete příjemně překvapeni :)


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: