FB Kalkulačka odškodnění? Bohužel to není tak snadné | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Dobře víme, jak neradi se Češi pouští do sporů. Moc nevěří soudnímu systému, a i když se jim děje nespravedlnost, váhají vyzvat velkou instituci, například pojišťovnu.

Občas by bylo všechno jednodušší, kdyby měl člověk alespoň nějakou základní představu o tom, na co má nárok. Možná vás napadlo, zda například neexistuje snadný přehled, jak je určité zranění v praxi ohodnoceno. Bylo by skvělé dopředu vědět, že když si při nezaviněné dopravní nehodě zlomíte nohu, vznikne vám nárok na plus mínus 300 tisíc korun. Věděli byste, s čím máte počítat a lépe si rozmyslet, zda vám vymáhání odškodnění stojí za čas i úsilí.


Jenže vás bohužel zklameme, žádná pomyslná podobná kalkulačka neexistuje. A je proto velmi dobrý důvod.

Odškodnění se totiž skládá z více částí. A to proto, aby realističtěji odrazilo to, jak se následky úrazu posepsaly na konkrétním životě člověka. Zda ho omezily v práci, narušily mu kariéru, vztahy v rodině, zda kvůli nim poškozený nemohl platit hypotéku a byl připraven o koníčky či živobytí. Pokud tedy někdo bydlí sám ve vlastním domě, pracuje z domova a moc nesportuje, bude mít odškodnění po dopravní nehodě, při které si zlomil nohu, úplně jiné než profesionální fotbalista. Tomu takový úraz může úplně ukončit rozběhnutou kariéru. A někde mezi krajními případy se bude pohybovat případ člověka, kterého sice nohy neživí, ale podobný úraz omezí jeho možnost věnovat se ve volném čase milovanému sportu.

Do hry navíc vstupují i další faktory - například spoluúčast v případě, že svému úrazu přece jen jdete trochu naproti, například nenošením ochranných pomůcek či tím, hlavním viníkem je sice jiný řidič, ale vy jste při jízdě jeli rychleji, než jste měli.

My ve Vindicia ale říkáme, že právo platí pro každého, pro malé i velké.

Nebojte se nás proto oslovit.

Spolu se na váš případ podíváme a zjistíme, co pro vás můžeme udělat.


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: