FB I vy můžete zavinit úraz na svahu. Buďte připraveni na vysoké plnění
Vypnout Preloader

Chystáte se na hory a zodpovědně jste pro sebe i celou rodinu sjednali pojistku pro případ úrazu? Pozor, nezapomínejte na jiný aspekt zimních radovánek. Ať budete dávat sebevětší pozor, viníkem srážky na sjezdovce můžete být i vy sami. Nezáleží na tom, že jezdíte pomalu a opatrně. Stačí zaříznutá lyže, najetí na muldu či ledovou plotnu a rázem můžete vjet někomu do dráhy, nebo do něj narazit. Úrazy na svahu bývají těžké, je třeba se na ně připravit.

Nepodceňte také to, že zodpovídáte za své děti! Pokud nemáte pojištění odpovědnosti, které většinou pokrývá celou domácnost, může chyba vašeho dítka způsobit dlouholeté finanční trable úplně celé rodině.

Proč je to tak důležité řešit předem? Protože zranění při lyžování či snowboardingu nezřídka znamená těžké zlomeniny, poškození hlavy či páteře. V nejsmutnějších případech končí tragicky. Odškodnění zde dosahuje klidně i milionů korun – velkou část představují někdy až astronomické výdaje na lékařskou péči o zraněného.


Proto si před cestou zřiďte i pojištění odpovědnosti, a to s velice vysokým plněním. Mělo by dosahovat minimálně 10 milionů korun, nejlépe však ještě vyšší částky – pokud byste zavinili opravdu vážné zranění, které si vyžádá velké následky na zdraví a omezení na dalším životě poškozeného. Jinak se může stát, že si z dovolené odvezete finanční závazek do konce života. Ujistěte se také, že do pojistky spadají právě i střety na sjezdovce, někdy je třeba je připojistit!

A speciální tip pro ty, kteří si na horách lyžovačku spojují s dobrým koktejlem – pozor na pojistné podmínky a alkohol v krvi. Ten vždy platí za přitěžující okolnost. Pokud někoho srazíte přiopilí, s plněním bude ze strany pojišťovny pravděpodobně zásadní problém...


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: