FB Účet za první čtvrtletí na silnicích: nárůst ve všech smutných ohledech | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Policie České republiky vydala statistiky nehodovosti za první čtvrtletí letošního roku. A jak si řidiči vedli?

Policie vyšetřovala 21 859 nehod, tedy o více než 8 % více než v roce 2021. Vypadá to na hrozivý nárůst počtu bouraček, ovšem nezapomínejme, že loni stále ještě do značné míry úřadovala epidemie covid 19, která omezila provoz a s ním i střety.

"Bohužel se zvýšil i počet osob, pro které měly fatální dopad. Vyžádaly si o 13 obětí víc, což je o 15 % více," uvádí Tomáš Beck, expert na kompenzace společnosti Vindicia. Připomíná, že příbuzní po obětech nehod mají nárok na odškodnění, naprostou samozřejmostí je pak u zraněných. Lehčí úraz utrpělo 3 964 řidičů či spolujezdců, což představuje další nárůst, tentokrát o 23 %. Vůbec nejhorší je v tomto směru navýšení počtu těžce zraněných, a to o 28 %. Se závažnými dopady na své zdraví se tak následkem bouračky potýká 286 lidí. Velké části z nich náleží odškodnění po nehodě. Jak bude vysoké, určí body. Čím zásadnější jsou následky zranění, tím více je i bodů a s nimi roste i odškodnění.

Že se hodnota jednoho bodu změnila, jsme již připomínali.

Nejtragičtější byl z hlediska počtu nehod v prvním čtvrtletí leden, březen za ním zaostal jen těsně. Nejvíce bouraček bylo zaznamenáno ve čtvrtek. Drtivou většinu nehod zavinili řidiči motorových vozidel, kteří představují také největší skupinu obětí dopravních nehod. Spolujezdců zemřelo 14, první kvartál se stal osudný i 26 chodcům.

Dávejte na sebe na silnicích pozor, prosím. A pokud byste potřebovali pomoc a spravedlivé odškodnění po dopravní nehodě, neváhejte se obrátit na Vindicia. Máme zde více než 90% úspěšnost! Poradíme jak s hodnotou bodu, tak i s metodou určení závažnosti zranění i se správným postupem, abychom maximalizovali výslednou částku.

A nezapomínejte: pokud se nám odškodnění nepodaří vymoci, nic neplatíte. S Vindicia tedy klienti nic neriskují.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: