FB Pět chyb, které vás připraví o spravedlivé odškodnění | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Vysoké procento Čechů nejenže netuší, na co vše mají v rámci odškodnění nárok, ale když se o něj přece jen snaží, nezřídka se dopustí zásadních omylů. Vindicia dala dohromady seznam častých chyb, kterých se lidé dopouštějí a připravují se tak o šanci na vyšší odškodnění.

1) Jako partnera pro zisk odškodnění si vyberou špatnou společnost

Na trhu existuje řada firem, které slibují, že klientům zajistí odškodnění. Mnoho z nich ale vyžaduje, aby k nim poškození přišli už s lékařským posudkem. Vyžadují také platbu předem a až po přijetí případu k němu najímají advokáty. Vindicia je jiná, řídí se heslem “neodškodníme - neplatíte.” Nechce žádné vstupní poplatky a na případech pracují její dlouhodobě nasmlouvaní partneři.

2) Nechají se ukolébat pojišťovnou, nebo se bojí jít s ní do sporu

Lidé často netuší, jak to s jejich nároky je - a na to pojišťovny často hřeší. Poškození tak přijmou její nabídku, aniž by věděli, že získali sotva třetinu toho, na co měli skutečně nárok. Mnoho z nich také odrazuje představa, že by se jako jedinci dostali do sporu s velkou pojišťovnou. Jenže právo nerozlišuje mezi malým a velkým! Nebojte se tedy usilovat o něco, co vám právoplatně patří. Nenechte se proto zastrašit, a to ani povídačkami o vysokých soudních poplatcích a podobně.

3) Lidé si neschovají potřebné dokumenty

Pokud chcete získat adekvátní odškodnění, rozhodně schovávejte veškeré potřebné dokumenty, ať se jedná o lékařské zprávy či cesťáky. Tyto doklady vám pomohou získat maximální částku.

4) Ztížení společenského uplatnění - jak ho vyjádřit?

Tato část odškodnění se soustředí na kompenzaci následků, které jsou dlouhodobé. Jenže jak je vyjádřit? Právě s tím má mnoho lidí problém. Měli by si proto v klidu sednout a dát dohromady vše, v čem je následky zranění omezují. Může se jednat jako o potíže v zaměstnání, tak i koníčky. Pokud člověk celý život aktivně sportoval a rok od zranění si tenis nezahraje, pak je to důvod k odškodnění.

5) Chci toho moc!

Někdy jsou klienti až příliš skromní, jindy toho chtějí až příliš. Pokud chtějí proplatit ošetřovné 24 hodin denně, neprojde jim to. Informujte se tedy o tom, na co vše máte nárok.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: