FB Odškodnění za pád na chodníku | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Letošní zima byla nezvykle mírná - to ale neznamená, že na začátku jara ještě neudeří nízké teploty, sníh, mráz a s ním spojené náledí. Není proto od věci připomenout si, jak je to s pády na chodnících. Jde o případy, které většinou bývají komplikovanější a jejich řešení trvá déle - často i proto, že je třeba vyvinout až detektivní práci k tomu, aby se zjistilo, kdo za úpravu chodníku opravdu zodpovídá. Odškodnění za pád na chodníku ale bývá vysoké. Trpělivost se vyplatila třeba paní Boženě, která získala 900 tisíc korun. Teoreticky za bezpečnost chodců při ledovce či sněžení zodpovídají obce, ovšem v praxi je vše výrazně více zašmodrchané.

V poslední době se ale objevují dvě zrady, které brání dosažení odškodnění, na které má člověk po úraze na neudržovaném chodníku právo. Obcím pomáhá, pokud komunikaci opatří cedulí s informací, že se cesta v zimě neudržuje. Poněkud alibistický krok je soudy uznáván jako prevence. A k tíži jde zraněným i to, pokud ignorují varování o ledovce - ať už jde o oficiální informaci od meteorologů, či třeba upozornění z místního obecního rozhlasu.

Samozřejmě to ale neznamená, že pokud se objevilo varování o náledí, nemáte v případě pádu nárok vůbec na nic. Jen musíte své chování i obutí přizpůsobit stavu vozovky či chodníku. Úplně tedy vynechejte vyšší podpatky a tenisky, naopak dbejte na pořádný vzorek podrážky. V podstatě podobně jako u zimních pneumatik :)


Chcete zkontrolovat, jak je to s náledím, zda hrozí i ve vašem okrese?

Velice dobře poslouží stránka věnovaná meteorologickým výstrahám, kterou provozuje a neustále aktualizuje Český hydrometeorologický ústav:

Alert.JPG

Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: