FB Jsou Češi připraveni na případ úrazu? Čtvrtina nad tím ani nepřemýšlela | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Že jde o okřídlené klišé? Ve skutečnosti se poměrně velká část lidí během svého života potká s vážným úrazem, který vznikne třeba v práci či vinou autonehody. Ale jsou na něj připraveni? Podle průzkumu, který jsme si jako společnost Vindicia nechali udělat od společnosti STEM/MARK, tomu tak často není.

Co tedy průzkum, kdy si lidé mohli vybrat více možností (proto činí součet hlasů více než 100 %) ukázal?

Přibližně dvě třetiny respondentů potvrdily, že mají sjednanou nějakou formu pojištění či spoření, v největší míře se jednalo o životní.

Každý desátý pak spoléhá na své úspory, což může být v případě vleklé nemoci či opravdu závažného úrazu poněkud problematické. A to nejen pro člověka, který onen problém má. Případný špatný odhad dostatečného finančního zjištění může dopadnout i na jeho rodinu a blízké.

16 % respondentů se spoléhá na rodinu. Jistě, kde jinde bychom měli v případě nouze hledat podporu, než u svých blízkých? Jenže opravdu je chceme v případě vážných potíží takto zásadně zatížit? A nemůže se přece jen stát, že bude naší nehodě přecházet nějaký rodinný spor, kvůli kterému nás pak blízcí nechají na holičkách?

14 % ze zpovídaných Čechů tvrdí, že jim případný úraz přece v rámci odškodnění zaplatí viník dopravní nehody či zaměstnavatel.

Co je ovšem alarmující? Čtvrtina respondentů o podobné přípravě na horší období ještě vůbec neuvažovala! :( a zde se tento přístup vůbec nemusí vyplatit…

„Určitě není hloupé uzavřít dobrou pojistku, která by podobné situace řešila alespoň finančně. Protože pokud vás úraz na čas připraví o výdělek, může to vyústit ve velké problémy. Zásadní je ovšem to, aby byla pojistka ‚neprůstřelná,‘ tedy neobsahovala nějaké výjimky, které vás pak mohou nepříjemně zaskočit,“ varuje Tomáš Beck.

A jak tedy na pojistku, která vás opravdu podrží? Blog na toto téma jsme pro vás připravili ZDE.


Sdílet článek s přáteli / kolegy: