FB Dovolená na Rhodu? Máte možnost, jak se bránit! | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Stovky Čechů se těšily na letošní skvělou letní dovolenou. Jenže požáry ve Středomoří, a především na řeckém ostrově Rhodos, situaci výrazně zkomplikovaly. Zprávy médií hovoří o dramatických scénách, kdy bylo třeba urychleně opustit hotely, někdy i vlastní zavazadla a z lokality se co nejdříve přesunout pryč na letiště. Mnozí tak přišli o významnou část své vysněné a už zaplacené a z části absolvované dovolené.

A další pak byli postaveni před dilema - cestovní kanceláře zájezdy na Rhodos plošně nezrušily, Ministerstvo zahraničí nevydalo plošné varování či zákaz cest na ostrov. Jenže co v takové situaci dělat? Cesta a ubytování jsou zaplacené (zpravidla jde o vyšší desítky tisíc korun, což je opravdu nezanedbatelná částka), ovšem málokdo je nadšený z dovolené na místě, odkud další tisíce lidí vyděšeně utíkají a kde už určitě podstatnou roli budou hrát obavy a stres.

Málokomu se chce peníze zahodit a smířit se s jejich propadnutím.

Jaké jsou tedy možnosti?

Podle našeho experta Tomáše Becka je zásadní, aby lidé trvali na vrácení peněz či změně destinace - a neodcestovali. Pokud by odjeli i přes zákaz či doporučení necestovat do dané destinace, pojišťovny by vzniklé újmy nemusely proplácet. "Idální je žádat o kompenzaci, popřípadě o změnu destinace. Mnoho cestovních kanceláří je naštěstí rozumných a vychází v tomto směru lidem vstříc."


Co když jste byli na Rhodu, když požáry vypukly?

Zatímco budoucí dovolenkáři řeší problém z bezpečí, jiní si prožili nepříjemné chvíle přímo na ostrově. I pro ně má Vindicia radu. "Klienti cestovních kanceláří by měli postupovat hromadnou žalobou proti konkrétní cestovce. Týká se to těch klientů, kteří byli donuceni odjet, když už hořelo. Poškození by si měl nechat vyčíslit újmy - na majetku, zdraví, psychickou újmu za zničenou dovolenou, případně i strach o život. Pokud došlo i ke zranění či jiným zdravotním problémům, pak je prostor nechat se odškodnit od cestovní kanceláře či z cestovního pojištění," uvádí Tomáš Beck, expert na odškodnění.

Nejste si jisti, co dělat?

Nemíníte riskovat propadnutí peněz, ale zároveň vás neláká odletět na ostrov, kde hoří?

Rozhodně se raději s předtihem obraťte na experty a nechte si poradit.


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: