FB Alkohol za volantem - v Česku jasné ne, v zahraničí trochu pastička | Vindicia s.r.o.
Vypnout Preloader

Horký, sluncem vyhřátý písek na pláži, příjemné moře... atmosféra přímo láká k tomu, aby dobrou náladu doladila nějaká ta sklenička. A k tomu platí, že v mnoha zemích Evropy můžete i po jednom pivu či skleničce vína sednout za volant! Kdo by odmítl?

Jenže pozor. V Česku jsou pravidla daná zcela jasně - byť se o tom stále vede diskuze, alkohol ze volantem je nemyslitelný. Nemáte povolenou ani jedinou skleničku, dokonce i na kole byste se měli alkoholu vyvarovat.

V zahraničí je to výrazně komplikovanější a pod zdánlivou tolerancí se skrývá poměrně velká past.

V prvé řadě je tu problém s nepřehledností. Například v Chorvatsku si opravdu můžete dát k obědu skleničku, a pak z restaurace odjet. Jenže jen v případě, že nespadáte do několika výjimek. A ty si musíte nastudovat, protože jen tak selským rozumem je neodhalíte. Byť by se drželi dané hladiny alkoholu v krvi, je alkohol zapovězený například mladým řidičům, nebo naopak profesionálním řidičům. A aby byla situace ještě složitější, v mnoha státech platí, že úplně jiná pravidla platí pro řidiče a jiná pro cyklisty. Pokud se tedy chystáte do zahraničí a vábí vás místní pivo a víno, raději si ověřte, že si je skutečně můžete dopřát.


A druhý průšvih? Ten je trochu skrytý, a bohužel se nezřídka odhalí až ve chvíli, kdy už jsou karty rozdány. Pokud totiž máte alkohol v krvi a havarujete, půjde bouračka k vaší tíži. A to samozřejmě ovlivní výši odškodnění po nehodě! A to dokonce i ve chvíli, kdy jste haváriii nezavinili. Bere se to tak, že alkohol mohl ovlivnit vaše vnímání a s čistou myslí jste možná mohli nehodě zabránit. Kompenzace se může smutně smrsknout, nebo o ni můžete přijít... A to i když se s množstvím alkoholu vejdete do povoleného limitu.

Konzumaci alkoholu před řízením si tedy dobře rozmyslete i tam, kde je to oficiálně povolené.

Přehled podmínek pro řízení najdete například zde.

Pokud jste vy nebo vaši blízcí bourali, máte v případě nezaviněné nehody nárok na odškodnění po bouračce. A to je velmi vysoké, v průměru dosahuje milionu korun a každým rokem roste. Kdo se spolehne jen sám na sebe, získá většinou ani ne třetinu této částky. Proto se raději spojte s odborníky, kteří vám poradí, na co si dát pozor a na co naopak klást důraz. Pomohou vám získat nejvyšší možné odškodnění. Vindicia má úspěšnost přes 90 %!

A hlavně, pokud pro vás odškodnění nevymůžeme, nic neplatíte. Vůbec tedy neriskujete.


Další tipy pro odškodnění najdete na našem blogu :-)


Chcete bezplatnou radu? Kontaktujte nás!

Naši odborníci vám nezávazně poradí.

Vindicia

www.odskodnime.cz

Telefon: +420 605 921 823

Mail: info@odskodnime.cz


Sdílet článek s přáteli / kolegy: